Vier eetl pesto met 150 gr verse roomkaas losklopppen. Acht plakken filodeeg (diepvries) laten ontdooien, 50 gr boter smelten. Elke deegplak royaal met boter bestrijken en per 2 op elkaar leggen. Vier moten verse zalm van elk 125 gr zalm droogdeppen, met peper en zout inwrijven en op het deeg leggen. Een ½ bakje (kastanje) champignons grof hakken en over de vismoten verdelen, evenals de helft van het pestomengsel.
Elke deeglap als een ‘snoepje‘ dichtvouwen en met de resterende gesmolten boter bestrijken. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en in een vrij hete oven (200 gr) in ±15 minuten goudbruin bakken. De pakketjes uit de oven nemen, insnijden en de rest van het pestomengsel erin scheppen.50 gr fijne veldsla over bordjes verdelen en de vispakketjes erop leggen. Met een partje citroen garneren.
Lekker als voorgerecht of warm lunchhapje.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |